Wednesday, June 16, 2010

TenTera iMaM MaHdi

Info mengenai Tentera Panji-Panji Hitam:

Tentera Panji Hitam dari Timur adalah tentera Imam Mahdi yang akan memperjuangkan Islam di akhir zaman. Tentera ini tidak dikalahkan kerana mendapat perlindungan Allah.

Tentera ini juga akan menghapuskan Yahudi laknatullah yang membunuh ramai umat Islam masa kini. Tentera ini
akan dipimpin oleh Al-Mahdi. Sekiranya ianya datang pada masa kita sama-samalah kita berjuang di jalan Allah.

Hadis-hadis tentang Panji-panji Hitam Dari Timur

Sabda Nabi SAW:

1. “Al-Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun”(HR Ibnu Majah)

2. “Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi”

3. “Panji-panji Hitam akan keluar dari Khurasan (Setelah Pemuda Bani Tamim bertemu al-Haris Harras dan pada masa itu juga kawan-kawan al-Mahdi (tentera-tenteranya) keluar menuju Baitulmaqdis”.

4. “Pembawa bendera al-Mahdi adalah seorang lelaki daripada suku Tamim yang datang dari Timur”.

5. “Jika kamu semua melihat Panji-panji Hitam datang dari arah Khurasan, maka sambutlah ia walaupun kamu terpaksa merangkak di atas salji. Sesungguhnya di tengah-tengah panji-panji itu ada Khalifah Allah yang mendapat petunjuk. Maksudnya ialah al-Mahdi.” (HR Ibnu Majah, Abu Nuaim & Al-Hakim)

6. “Daripada al-Hasan, bahawa Nabi SAW menyebut bala yang akan menimpa kaum keluarganya, hinggalah Allah mengutuskan Panji-panji Hitam dari Timur. Sesiapa yang menolongnya akan ditolong pula oleh Allah. Sesiapa yang menghinanya akan dihinakan pula oleh Allah, hinggalah mereka mendatangi seorang lelaki yang namanya seperti nama aku. Mereka pun melantiknya memimpin mereka, maka Allah pun membantu dan menolongnya”. (HR Nuaim bin Hammad)

7. “Apabila keluar Panji-panji Hitam dari arah Khurasan, tidak akan ada sesuatu apa pun yang dapat menolaknya hinggalah dipacakkan di Ilya.” (HR At-Tarmizi)
PENGAKUAN ORANG-ORANG BARAT TERHADAP IMAM MAHD

messiahwar

Di dalam post terbaru ini, kita akan lihat pengakuan orang-orang barat terhadap Imam Mahdi.

Agenda Yahudi yang Kesembilan (untuk memusnahkan umat Islam): Menjauhkan umat Islam dari memegang tampuk pemerintahan di negara-negara Islam dan jangan beri kesempatan bergerak.

Montgomery Watt

Montgomery Watt

1. Sehubungan itu, seorang orientalis Inggeris, Montgomery Watt, menulis dalam ‘London Time’ pada tahun 1968:
“Kalau sudah ditemui seorang pemimpin Islam yang (benar-benar) berkelayakan dan bercakap dengan suara Islam yang tepat pula, kemungkinan besar agama itu akan (bangkit kembali dan) merupakan sebuah kekuatan politik yang besar di dunia ini sekali lagi.”

Yang dimaksudkan oleh Montgomery itu adalah pemimpin yang bertaraf khalifah, kerana hanya seorang pemimpin yang bertaraf khalifah sahaja yang akan mampu menyatukan kembali seluruh umat Islam yang sedang kronik berpecah-belah pada hari ini. Pemimpin yang bertaraf Presiden atau Perdana Menteri tidak termasuk dalam senarai pemimpin yang dimaksudkan oleh beliau.

Taraf Presiden atau Perdana Menteri hanya layak untuk memimpin di dalam wilayah yang terhad atau dihadkan, tidak layak untuk memimpin dunia yang tanpa sempadan, atau sekurang-kurangnya di seluruh dunia Islam. Hanya seorang pemimpin yang bertaraf Khalifah sahaja yang akan diberi kemampuan dan berkelayakan penuh untuk berbuat demikian.

Ben Gurion

Ben Gurion

2. Bekas Perdana Menteri Israel, Ben Gurion pernah dilaporkan berkata,
“Sesungguhnya yang paling menakutkan kami ialah, kalau dalam dunia Islam, sudah lahir seorang Muhammad Baru.”

Muhammad Baru yang dimaksudkan oleh Ben Gurion itu tidak lain dan tidak bukan adalah Imam Mahdi, kerana nama Imam Mahdi itu adalah Muhammad, sama dengan nama datuknya, Nabi Muhammad SAW. Jelaslah bahwa pihak Barat amat takutkan peribadi yang bernama Muhammad ini, yang digelar sebagai Imam Mahdi, dan ketakutan mereka itu tidak dapat disembunyikan lagi.

Jelaslah bahwa orang-orang Kristian adalah jauh lebih peka daripada kita, umat Islam sendiri dalam hal mempercayai dan meyakini kedatangan Imam Mahdi ke dunia ini. Mereka sentiasa berjaga-jaga menanti tibanya seorang pemimpin Islam bernama Muhammad, tahu pula tempat keluarnya dan bila keluarnya. Pada masa yang sama kita umat Islam masih lagi sibuk bercakaran mengenai sahih atau dhaifnya hadis-hadis mengenai Imam Mahdi itu.

Yang percaya kepada kedatangan Imam Mahdi sibuk mengutuk golongan yang tidak percaya, manakala yang tidak percaya, sibuk pula mengutuk golongan yang percaya kepada kedatangan Imam Mahdi. Titik pertemuan tidak juga diperoleh. Siapa lagi yang harus dipersalahkan dalam soal ini?

The Mahdi

The Mahdi

3. A. J. Quinnell, seorang novelis Barat telah menulis sebuah novel bertajuk The Mahdi.

Di dalam novel itu disebutkan andaian beliau bahawa isu Imam Mahdi ini akan dieksploitasi oleh kuasa-kuasa besar Barat. Kuasa-kuasa besar ini akan bergabung tenaga, fikiran dan matlamat untuk menonjolkan seorang yang mereka pilih sebagai Mahdi untuk diikuti oleh seluruh umat Islam. Tujuannya adalah untuk mencapai tujuan jahat mereka terhadap umat dan negara-negara Islam. Mahdi boneka ini dirancang oleh perisik-perisik CIA, MI5 dan KGB untuk muncul di Tanah Suci Makkah. Setelah itu, beliau akan mengarahkan seluruh umat Islam mengikut beliau tunduk kepada kuasa-kuasa besar Barat itu.

Wallahualam.

17 comments:

 1. Ada kah anda Semua suda bersedia untuk Membawa revolusi Dari timur ini sanggup kah anda semua melupakan keluarga yang tersayang harta dan kedudukan hidup yg aman ini jika tidak lupakan saja , tapi yg maha kuasa punya rancangan yang akan merubah gobal keseluruhan nya yg akan membuat kan anda melupa kan segala gala nya dan membawa panji panji hitam dari timur .... bersama sama lah kita melihat nya walau pun beraat mata memandang .... : )

  ReplyDelete
 2. x sesiapa di dunia ini dapat mgalahkan israel. israel itu sendiri bermakna 'menang' dan x ssiapa yg dapat mgalahkan mereka sampai kiamat. palestin yg kini mjadi rebutan antara israel dgn palestin adalah 'tanah perjanjian' yg dijanjikan Tuhan kepada mereka. Tuhan tlh bjanji kpd kaum ini bhawa suatu hari nnt 'tanah perjanjian' ini akan diberikan kpd mereka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. dalil mana kau guna ni? aku pun nk tahu gak..

   Delete
  2. Jangan jadi sesat.Sudah lah sesat...menyesatkan...na'uzubillahiminzalik...

   Delete
  3. This comment has been removed by the author.

   Delete
 3. jgn dilupa..bgsa israel bukanlah kaum yahudi sje..

  ada lg kaum2 or bgsa2 lain yg membawa drh israel itu

  ssunguhnya bgsa israel itu adlh bgsa kesayangan Allah s.w.t

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau tidak tahu...jangan buat-buat tahu...nanti anda berada di jurang neraka jahannam...SubhanAllah...

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
 4. He will COME..namely nowadays Imam "MUHAMMAD" Musri

  ReplyDelete
 5. Bangsa Yahudi adalah laknatullah faham, Bukan Kesayangan Allah swt, Betulkan ayat tue, Terima Kasih, Jika musykil Sila Rujuk Ustaz, Wallahhuallam please refer al-qur'an and hadith, Assalammualaikum,

  ReplyDelete
 6. salam
  ada perbezaan antra Israel dan yahudi~

  ReplyDelete
 7. kita x akan mampu bersama IM ra,jika nafsu dan syahwat menjadi raja dlm diri, bebaskan dari belenggu ini jika ingin bersama beliau wallahu'alam.

  ReplyDelete
 8. Moga allah, memberi kita semua hidayah dunia dan akhirat .. amin ..

  ReplyDelete
 9. Israel @ yahudi itu cerita dulu....siapa yg tidak menjunjung perjuangan yg berteraskan alquran & sunnah maka ia terkeluar dr manusia yg diredhai allah. Almahdi adalah manusia pilihan allah yg berjuang mendaulatkan 2 perkara diatas...yahudi akan dilenyapkan oleh almahdi. Itu akidah sebenar islam...x percaya...bukan islam la tu...biar apa pun bumi ini akan terjadi takdir allah tetap akan berlaku. Ramai ummat islam sendiri x akan kenal almahdi...sbb apa x kenal...sbb dlm otak mereka tiada alquran& sunnah...yg ada fahaman sekular, cinta dunia, gila kuasa dsb. Kalau jiwa dok percaya ckp amerika sah lah diri menuju kesesatan.

  ReplyDelete
 10. yahudi laknatullah....
  ada plak kata kesayangan Allah...itu zaman dulu bro...tolong belajar ilmu agama itu mendalam yer jgn main sebut jer...
  moga hang dpt hidayah...

  ReplyDelete